Nie dziwią mnie te wyniki. NIe znam ani jednej prywatnej osoby, która kupiła Octavię III (Octavii I lub II znam mnóstwo).
Teraz zamiast Octavii III (jak ktoś chce coś z VW) to się kupuje Golfa lub Jettę. Przynajmniej są lepiej wykonane i dużo, dużo lepiej wyciszone. Octavie to są chyba nawet pozbawione wygłuszenia takiego jakie posiadają na swoim wyposażeniu cywilizowane samochody.
Jak to, przecież jest tu masa osób na forum co kupiły O3, a z tym wyciszeniem to aż takiej tragedii nie ma
Nie wiem jak to opisać i jak to nazwać lepiej ops:
Problem mam taki, że po ustawieniu obu stref na LO z prawych nawiewów wieje chłodne/zimne powietrze a od strony kierowcy wieje gorące (zwłaszcza przy drzwiach). Nie ważne czy włączone jest ECON/AUTO w kazdej konfiguracji jest to samo.
Czasem mam wrażenie, że słychać jak coś tam pod deską się przestawia (po odpaleniu silnika).
To nie kwestia odczekania aż się schłodzi bo taki efekt miałem wczoraj przez ok 100 km na autostradzie.
Jeśli to za mało informacji to czekam na pytania bo nie umiem tego lepiej opisać.
ano nie, o dziwo dziś było ok, ale słychać było takie stukanie plastikowych klapek pod deską. Diagnostyka komputerowa była robiona pod koniec grudnia i było czysto (niestety nie wiem jakim softem, na pewno nie VAG).
Co do pstrykania pod deską, to u mnie non stop cyka po odpaleniu i później też.
Kolega krzynol podłączał magicznego laptopa aby ustawić krańcówki (czy jak to zwą), ale to u mnie nie pomogło.
Komentarz